Fundacja Collegium Progressus
Realizowane projekty

W celu powiększenia czcionki proszę nacisnąć: CTRL oraz + lub CTRL oraz scroll myszki

INFORMACJA DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIAMI

Osoba z niepełnosprawnością chcąca spotkać się w Biurze projektu przy ul. Ogrodowej 39 w Nowym Sączu, celem odpowiedniego przygotowania miejsca spotkania i zapewnienia stosownego komfortu, proszona jest o wcześniejsze zgłoszenie tego faktu telefonicznie pod numerem: (+48) 883 255 720 lub (+48) 882 051 472 lub (+48) 884 339 740 lub (+48) 791 640 594 lub elektronicznie na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Fundacja Collegium Progressus wraz z Fundacją Iwo Doradztwo Obywatelskie w ramach realizacji Zadania pod nazwą:
Europa Narodów – Krzewienie wartości demokracji i wolności które legły u podstaw budowy Wspólnoty Europejskiej
Zamierza pogłębić i utrwalić wiedzę społeczeństwa w zakresie stanowienia prawa i organizacji pracy w Parlamencie Europejskim.
Zachęcić obywateli do wzięcia udziału w wyborach do Europarlamentu a tym samy zapewnienia sobie mandatu do debaty o losach Polski i Europy.

Zadanie realizowane będzie poprzez:
Utworzenie, na czas poprzedzający wybory do Parlamentu Europejskiego strony internetowej parlament-europejski.fundacja-cp.pl na której znajdą się informacje i opracowania poświęcone tematyce Unii Europejskiej oraz zbliżającym się wyborom.
Organizacji konferencji, w trakcie której, jej uczestnikom zostaną przybliżone i zaprezentowane zasady  organizacji pracy i funkcjonowania poszczególnych Instytucji Unii Europejskiej oraz zasad obowiązujących procedur dotyczących organizacji i przeprowadzenia wyborów do Parlamentu Europejskiego.

Więcej informacji TUTAJ

Projekt współfinansowany z Funduszy europejskich

COLLEGIUM PROGRESSUS z siedzibą w 33-318 Gródek nad Dunajcem 28 (g. Gródek nad Dunajcem, p. nowosądecki, w. MAŁOPOLSKIE) realizuje projekt współfinansowany z Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa, Oś Priorytetowa nr 3 Cyfrowe kompetencje społeczeństwa, Działanie 3.1 Działania szkoleniowe na rzecz rozwoju kompetencji cyfrowych „DOSTĘPNY WIRTU@LNY ŚWIAT - SZKOLENIA KOMPUTEROWE DLA MIESZKAŃCÓW WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO I ŚWIĘTOKRZYSKIEGO”
Projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wartość projektu to: 2 257 427,10 PLN w tym wartość dofinansowania wynosi: 1 910 455,26 PLN.

Strona projektu-kliknij
Wniosek o przyznanie grantu znajdziesz TUTAJ
Regulamin wraz z załącznikami dostępny jest na stronie projektu w zakładce START w sekcji DO POBRANIA

Projekt współfinansowany z Funduszy Europejskich

Collegium Progressus realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich pt. "Będę pracować edycja 2"
Celem projektu jest: Zwiększenie szans na aktywizację zawodową 70 niepracujących osób w wieku mobilnym 30+ z terenu powiatów: gorlickiego, nowosądeckiego, limanowskiego i miasta Nowy Sącz poprzez podniesienie kwalifikacji i zdobycie doświadczenia zawodowego do VI.2020 r.
Wartość projektu: 1 048 429,68  PLN
Dofinansowanie projektu z UE: 891 165,22 PLN

Collegium Progressus realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich pt. "Przygotowani do pracy - wykwalifikowani i kompetentni mieszkańcy subregionu sądeckiego"
Celem projektu jest: Zwiększenie szans na aktywizację zawodową 70 niepracujących os w wieku mobilnym 30+ z terenu powiatów: gorlickiego, nowosądeckiego, limanowskiego i m. Nowy Sącz poprzez podniesienie kwalifikacji i zdobycie doświadczenia zawodowego do VI 2020r.
Wartość projektu: 1 048 429,68  PLN
Dofinansowanie projektu z UE: 891 165,22 PLN

Dofinansowanie projektu z UE: 2 374 279,85 PLN

Projekt współfinansowany z Funduszy Europejskich